Zoete puntpaprika gevuld met groente en feta

Zin in een lekkere maaltijd zonder vlees? Maak eens deze vegetarische maaltijd van zoete puntpaprika gevuld met groente en feta.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 Zoete puntpaprika’s
  • 0,5 Blok feta kaas
  • 1 Zak Italiaanse roerbakgroente
  • 1 Ui
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 Teen knoflook
  • 400 gr. Zoete aardappel in blokjes

Verwarm nu eerst de oven voor op 200 graden.

Pak intussen twee zoete puntpaprika’s en snijd er een reepje uit. verwijder vervolgens de zaadlijsten. Snijd hierna de twee reepjes paprika in kleine stukjes. Deze reepjes mogen later worden toegevoegd bij de roerbakgroente.

Snipper de ui en snijd de teen knoflook fijn en fruit deze aan in een wok waar een klein beetje olijfolie in zit. Zorg dat de olie in de wok eerst goed heet is. Voeg als de ui glazig is de Italiaanse roerbakgroente eraan toe. Verhit de groente even goed.

Snijd en schil de zoete aardappel en snijd hem vervolgens in kleine blokjes. Leg deze blokjes in een ovenschaal.

Vul nu de twee zoete puntpaprika’s met het groentemengsel en decoreer met wat feta. Leg de gevulde puntpaprika’s op de in blokjes gesneden zoete aardappel in de ovenschaal.

Schuif hierna de ovenschaal in het midden van de oven en laat de puntpaprika’s en de zoete aardappel in 20 á 25 minuten gaar worden.

Garneer eventueel als alles gaar is met een klein beetje verse peterselie.

Enjoy!

Liefs Janneke.
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Geef een reactie