Yoghurtdip met komkommer en knoflook

Yoghurtdip met komkommer en knoflook is super lekker en verfrissend bij de bbq of als groentedip saus.

Wat heb je nodig voor een schaaltje yoghurtdip met komkommer en knoflook:

  • 250 ml Magere kwark of 250 ml. halfvolle yoghurt
  • 1 Hele komkommer
  • 1 Teen knoflook of een halve theelepel knoflookpoeder
  • Peper en zout naar smaak

Rasp met een grove rasp eerst de komkommer helemaal. Knijp vervolgens het water zoveel mogelijk uit de komkommer. Dit omdat anders de magere kwark of de halfvolle yoghurt heel dun en waterig wordt.

Schenk vervolgens 250 ml. magere kwark of halfvolle yoghurt in een mooi kommetje. Doe hier naar smaak peper en zout bij. Pers hierna de teen knoflook uit in het schaaltje. Roer alles even kort door met een lepel. Let op: Roer niet te lang en zeker niet met een garde! Hierdoor wordt het een erg dunne yoghurtdip.

Voeg nu als laatste de uitgeknepen geraspte komkommer toe aan de magere kwark of halfvolle yoghurt. Even kort doorroeren en garneren met wat verse bieslook. Serveren maar!

De yoghurtdip met komkommer en knoflook kan je ongeveer 2 à 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

 

 

Geef een reactie