Worteltaart met banaan en walnoten

Worteltaart met banaan en walnoten is lactose- en glutenvrij.

Wat heb je nodig voor een worteltaart met banaan en walnoten:

  • 500 gr. Wortel, geraspt
  • 4 Grote bananen
  • 350 gr. Boekweitmeel
  • 100 gr. Kokosolie
  • 1 tl. Kaneel
  • 2 tl. Speculaaskruiden
  • 2 tl. Wijnsteenbakpoeder
  • Snufje zout
  • 100 ml. Lactosevrije melk of sojadrink ongezoet
  • 50 gr. Honing
  • 70 gr. Gehakte walnoten

Verwarm nu eerst de oven voor op 180 graden.

Was en rasp eerst de wortels in de keukenmachine of met de hand. Pel vervolgens 4 bananen en prak deze helemaal fijn. Pak nu een beslagkom en doe hier vervolgens het boekweitmeel, kaneel, de speculaaskruiden, het wijnsteenbakpoeder, en het snufje zout in. Meng alles even goed door elkaar heen.

Verwarm in een klein pannetje de kokosolie en de honing. Giet als de kokosolie gesmolten is dit bij de ingrediënten in de beslagkom. Voeg vervolgens ook de lactosevrije melk of sojadrink toe. Roer dit alles even goed door elkaar.

Voeg tot slot de wortelrasp en de geprakte bananen toe en meng alles tot een mooi beslag. Je moet echt goed roeren, je mag geen droge ingrediënten meer zien. Meng als laatste de gehakte walnoten erdoor.

Vet nu met wat kokosolie of cookingspray een springvorm van minimaal 28 goed in.

Stort nu het beslag in de springvorm en schuif de springvorm in het midden van de oven. Bak de worteltaart met banaan en walnoten 60 minuten in de oven. Check met een satéprikker of de worteltaart gaar is. (de satéprikker moet als je hem in de taart prikt en eruit haalt er droog, dus zonder beslag eraan uit komen.)

Als hij gaar is, laat hem dan iets afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Bewaar de worteltaart in de koelkast.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie