Wortelsoep met sinaasappel

Wortelsoep met sinaasappel is een perfect lunchgerecht of heerlijk als voorgerecht tijdens het diner.

Wat heb je nodig voor deze wortelsoep met sinaasappel:

  • 1 Kilo Wortels
  • 1 Zoete ui
  • Sap van 2 sinaasappels
  • 2 Tenen knoflook
  • 1 Liter water
  • Groente bouillonblokjes (voldoende voor 1 liter, Gebruik het aantal blokjes volgens de verpakking)
  • Zwarte peper, naar smaak
  • Zout naar, smaak
  • 1 Flinke theelepel gemberpoeder

Snijd eerst de knoflook in kleine stukjes en snipper de zoete ui. Pak een pan waar je de soep in gaat bereiden. Fruit hierin eerst de ui en knoflook aan in een beetje olie. Voeg aan de ui en knoflook de peper, zout en gemberpoeder toe en bak het even kort mee.

Blus het geheel af met één liter water en voeg de bouillonblokjes toe.

Was de wortels en snijd ze in stukjes. Voeg ze toe aan het ui en knoflookmengsel. Laat alles net zolang koken totdat de wortels zacht zijn. Als de wortels zacht zijn, dus gaar, mag de staafmixer erdoor heen. Pureer alles totdat het een mooie gladde soep is. Voeg er eventueel nog wat water aan toe als de soep te dik is.

Als laatste mogen de twee sinaasappels uitgeperst worden. Het sap mag toegevoegd aan de soep. Roer alles even goed door en serveer de soep met een klein beetje zuivelspread en een vers blaadje peterselie.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie