Wortel-banaancake met verse gember

Deze wortel-banaancake met verse gember is lactosevrij en glutenvrij. Heerlijk als tussendoortje of traktatie op een feestje.

Wat heb je nodig voor 1 grote wortel-banaancake met verse gember:

  • 4 Bananen
  • 400 gr. Fijn geraspte wortel
  • Flink stuk verse gember
  • 100 ml. Kokosolie
  • 150 ml. Sojadrink ongezoet
  • 2 Eieren
  • 350 gr. Havermeel (let op dat het glutenvrije havermeel is, dit staat vermeld op de verpakking)
  • 2 tl. Speculaaskruiden
  • 2 tl. Bakpoeder
  • Snuf zout
  • 1,5 tl. Kaneel

Verwarm nu eerst de oven voor op 180 graden.

Maak intussen de wortels schoon en rasp ze met een fijne rasp fijn. Schil de verse gember en rasp deze ook fijn. Prak vervolgens op een bord de vier bananen tot moes met een vork.

Pak een beslagkom en kluts hier de twee eitjes in. voeg vervolgens de sojadrink en de kokosolie toe. Roer dit allemaal even door elkaar. Voeg nu de speculaaskruiden, kaneel en het snufje zout toe. Roer dit er ook weer even doorheen.

Voeg nu de geprakte bananen en de geraspte wortels en gember toe. Roer alles goed door elkaar heen. Nu mag als laatste het havermeel en het bakpoeder erbij gedaan worden. Roer het beslag net zo lang door elkaar heen dan alle meel is opgenomen door de natte ingrediënten.

Bakken.

Pak een cakeblik en vet deze goed in of bekleed hem met bakpapier. Doe het beslag vervolgens in het blik en zorg dat er overal evenveel beslag in de vorm zit.

Schuif de wortel-banaancake met verse gember in het midden van de oven en bak hem in 50 minuten gaar.

Prik in de cake met een sateprikker om te kijken of hij gaar is. De cake blijft smeuïg.

Haal hem uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster. Bewaar de cake vervolgens in de koelkast.

Enjoy!
Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Geef een reactie