Winterse Coleslaw met mandarijnen

Winterse coleslaw met mandarijnen is heel lekker als lunch of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd.

Wat heb je nodig voor een winterse coleslaw met mandarijnen:

Basis:

  • 1 Spitskool in flinterdunne reepjes
  • 1 Handje geweekte cranberry’s
  • 3 Mandarijnen (ontpit)
  • 1 Handje hazelnoten

Dressing:

  • 4 el. Mayonaise (of een variant met minder olie, ik gebruik nu Remia Friteslijn)
  • 2 el. Magere yoghurt
  • 1 el. Appelcider azijn
  • 1 tl. Mosterd (mag best een pittige zijn)
  • 1 tl. Honing
  • Zout en peper naar smaak

Snijd eerst de kool in fijne reepjes, heb je een keukenmachine dan is die nu erg handig om de kool te snijden.
Meng in een schaal of beslagkom de gesneden kool de cranberries, mandarijnpartjes en de hazelnoten.

Maak vervolgens de dressing aan in een apart schaaltje. Roer nu de ingrediënten nogmaals goed door elkaar en voeg daarna de dressing toe aan het koolmengsel. Alles even mengen in de schaal of beslagkom en zet dan de coleslaw weg in de koelkast.

Deze winterse coleslaw met mandarijnen smaakt het lekkerste als je het minimaal 5 uur van te voren maakt. Het beste is om hem een dag eerder te maken.

Je kunt de coleslaw een paar dagen bewaren in een afgesloten bewaarbak in de koelkast.

Geniet ervan!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie