Verse vijgen met gorgonzola

Verse vijgen met gorgonzola gegarneerd met amandelschaafsel en een klein beetje honing is een super snel te maken voorgerechtje. Doordat het lekker zoet is door de vijgen en de honing valt de sterke smaak van de gorgonzola minder op. Hierdoor vinden kinderen het vaak ook een lekker hapje.

Wat heb je nodig voor het maken van verse vijgen met gorgonzola:

  • 9 Verse vijgen
  • Een stuk gorgonzola
  • Ongeveer 1 eetlepel honing
  • Een klein beetje amandelschaafsel

Verwarm nu eerst de oven voor op 200 graden.

Snij intussen de steeltjes van de verse vijgen af en snij vervolgens een kruis in de vijgen. Let op: snij de vijgen niet helemaal door.

Maak mooie kleine reepjes of blokjes van de gorgonzola. Stop de stukjes kaas voorzichtig in de inkepingen van de vijgen. Zorg ervoor dat alle vijgen gelijkmatig gevuld zijn met de kaas.

Pak nu een bakblik waar de negen verse vijgen mooi tegen elkaar aan in het blik zitten. Zorg dat er weinig tot geen ruimte tussen de vijgen zit. Dit zorgt er namelijk voor dat de gorgonzola niet helemaal uit de vijgen loopt.

Bakken.

Garneer de verse vijgen met gorgonzola vervolgens met wat amandelschaafsel en de honing. Schuif hierna het bakblik in het midden van de oven en bak de verse vijgen ongeveer 10 minuten of net zolang totdat de kaas mooi is gesmolten.

Fijne feestdagen!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.