Vegetarische Linzensoep

Vegetarische linzensoep. Een prima maaltijdsoep, lekker met een stukje naanbrood of roggebrood.

Wat heb je nodig voor een pan vegetarische linzensoep van ongeveer 4,5 liter:

  • 3 Rode uien
  • 2 Tenen knoflook
  • 1 Rode peper
  • 1 Flinke winterpeen
  • Groente bouillon voldoende voor 2 liter water
  • 2 blikken linzen met een uitlek gewicht van 265 gram
  • 4 tl. Kerriepoeder
  • 2 tl. Komijnpoeder
  • 4 Aardappelen
  • 2 tl Tijm
  • 1 Flinke theelepel kurkuma
  • 1 Prei
  • 2 á 3 Verse tomaten
  • 2 Blikken tomatenblokjes
  • 1 el. Olijfolie

Pak nu eerst een grote (soep)pan en verwarm deze met een eetlepel olijfolie erin.

Snijd vervolgens de rode uien en de knoflook fijn en fruit deze aan in de soeppan. Snijd de rode peper over de lengte door en verwijder de zaadlijsten. De peper mag vervolgens in dunne ringetjes gesneden worden. Voeg de rode peper toe aan de uien en de knoflook. Roer alles even goed door om vervolgens 2 liter water toe te voegen. De bouillonblokjes mogen ook in het water gedaan worden. Laat ze helemaal oplossen.

Tomaten ontvellen.

Maak hierna aan de onderkant van de tomaten een kruis met een mes. Pak een pannetje en zet deze op het fornuis met wat water erin. Laat het water koken. Doe vervolgens de tomaten erin. Haal ze er na ongeveer 1 á 2 minuten uit. Je kunt nu gemakkelijk met een mesje of met je vingers het vel van de tomaten verwijderen.

Snijd de ontvelde tomaten in blokjes en haal de harde kern eruit. Voeg de tomaten toe aan de soep.

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Rasp de winterpeen en snijd deze ook in blokjes/plakjes. Was de prei en snijd de prei in ringetjes. Voeg alles toe aan de soep. Roer het even goed door en laat de soep zo’n 20 minuten zachtjes koken of net zolang totdat de aardappelen en wortel gaar zijn.

Als de wortel en de aardappelblokjes gaar zijn mogen de 2 blikken met tomatenblokjes worden toegevoegd aan de soep. Voeg nu ook de verschillende kruiden toe en roer alles hierna goed door elkaar.

Als laatste….

….mag de staafmixer gepakt worden en mag de soep mooi gepureerd worden. Natuurlijk hoeft dit niet ( mijn kinderen vinden de soep het lekkerst als hij gepureerd is.)

Open de twee blikken linzen en spoel de linzen in een zeef of vergiet even met koud water af. Voeg ze nu als allerlaatste toe aan de soep. Roer alles nog even door en verwarm de linzen in de soep.

Serveer deze vegetarische linzensoep met een stuk naanbrood of een plakje roggebrood.

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Geef een reactie