Vegetarische groente lasagne met kaas

Deze vegetarische groente lasagne met kaas is heerlijk met een groene salade en/of stokbrood.

Wat heb je nodig voor een vegetarische groente lasagne met kaas voor 4 – 5 personen:

  • 3 Groene paprika’s in fijne reepjes
  • 4 (rode) Uien in dunne halve ringe
  • Bakje champignons in dunne plakjes
  • 2 Tenen knoflook uit de pers
  • 2 el. Gedroogde oregano
  • 1 Courgette in plakken
  • 350 gr. Grof geraspte Emmentaler
  • 4 Eieren
  • 1 tl. Paprikapoeder
  • Zout, peper, olie als smaakmakers

Verwarm nu eerst de oven voor op 180 graden.

Voorbereiding:

Je gaat nu eerst de vullingen maken. Bewaar alle vullingen apart in schaaltjes zodat je het gemakkelijk kan pakken als je gaat ‘bouwen’

  • Bak de paprika met wat zout en peper.
  • Fruit de uien met de knoflook en wat zout en peper.
  • Bak de champignons mooi bruin en voeg de oregano toe.
  • Meng de eitjes met de paprikapoeder

Hoe ga je te werk:

Je kunt nu gaan bouwen!

Maak de lasagne in een cakeblik van 26 centimeter. Dan blijft hij mooi stevig en kan je hem hoog bouwen.

Houdt de laagjes dun en in onderstaande volgorde:

  1. Ei-mengsel
  2. Emmentaler
  3. Groene paprika
  4. Ei – mengsel
  5. Ui – knoflook mengsel
  6. Emmentaler
  7. Courgette
  8. Emmentaler
  9. Champignons
  10. Ei – mengsel
  11. Courgette
  12. Ui – mengsel
  13. Emmentaler
  14. Groene paprika
  15. Ei – mengsel
  16. Emmentaler

Druk nu eerst alles goed aan. Je zal merken dat het ei – mengsel nu goed tussen alle ingredienten gaat zitten.

Bak de lasagne in 50 minuten op 180 graden in de oven gaar. Doe de lasagne na 40 minuten nog even 5 minuten onder de grill. Zo krijgt de Emmentaler een mooie bruine kleur.

Laat hem nu even 30 minuten buiten de oven staan, snij de randjes los en keer hem snel om. De lasagne is nog erg warm, dus je kan gelijk aan tafel.

Koud of lauwwarm is dit gerecht ook erg lekker.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie