Vegetarische erwtensoep met zoete aardappel

Deze vegetarische erwtensoep met zoete aardappel is net even anders dan de traditionele erwtensoep, en heel erg lekker!

Wat heb je nodig voor zo’n 3,5 liter vegetarische erwtensoep met zoete aardappel (is ook geschikt om in te vriezen):

  • 1 Knolselderij
  • 5 Kleine winterpenen of 2 grote winterpenen
  • Verse gember (stukje van ongeveer 1,5 cm.)
  • 3 Zoete aardappels
  • 3 Uien
  • 2 Tenen knoflook
  • Wat takjes verse koriander
  • Wat takjes krulpeterselie
  • 400 gr. Spliterwten
  • 2 Pastinaken
  • Halve bos bosui
  • 4 Groente bouillon blokjes
  • 3 Liter water
  • 1 el. Zwarte komijnzaad
  • Olijfolie

Pak een grote pan en verhit hier een flinke scheut olijfolie in. Snijd ondertussen de ui, knoflook en de gember in kleine stukjes en fruit dit in de olijfolie totdat de uien mooi glazig zijn.

Snijd daarna de knolselderij, zoete aardappel en de winterpeen in mooie gelijke blokjes en voeg dit toe aan de uien, knoflook en gember in de pan. Roer alles goed door elkaar.

Los de bouillon blokjes op in 1 liter water en giet dit in de pan. Giet ook de andere 2 liter water in de pan. Als het water in de pan zit, mogen ook de spliterwten erbij. Roer alles door elkaar en laat dit 40 minuten rustig door koken. Roer het wel af en toe door.

Snijd ondertussen de verse kruiden mooi fijn, en de bosui in kleine ringetjes. Voeg de verse kruiden en bosui toe als de soep ongeveer 40 minuten gekookt heeft.

Pak nu een staafmixer en zet deze in de pan met soep. Pureer alles totdat er een mooie gladde soep ontstaat. Is de erwtensoep met zoete aardappel wat aan de dikke kant, voeg dan nog wat water toe.

Serveer de vegetarische erwtensoep met zoete aardappel met een snee roggebrood met smeerkaas. Heerlijk!

Deze soep kan prima in porties worden ingevroren.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie