Teff Pannenkoeken gluten- en lactosevrij

Lekkere voedzame teff pannenkoeken gluten- en lactosevrij.

Wat heb je nodig voor zo’n 12 teff pannenkoeken:

  • 200 gr. Teffmeel
  • 100 gr. Maizena
  • 1/2 tl. Bakpoeder
  • 1/2 tl. Zout
  • 300 ml. Water
  • 30 gr. Gesmolten kokosolie
  • 4 Eieren
  • 2 tl. Kaneel
  • Optie: appel, rozijnen

Smelt eerst de kokosolie in een pannetje. Doe vervolgens alle ingredienten behalve de appel en rozijnen in een blender of mix het met een handmixer tot een mooi beslag. De gesmolten kokosolie mag nu er ook bij. Laat de blender of mixer even goed draaien zodat alle ingredienten mooi gemixt zijn.

Als je pannenkoeken met appel-rozijnvulling maakt doe dan het beslag in een beslagkom en voeg daarna een flinke hand rozijnen en een geraspte appel er aan toe. Roer vervolgens alles even goed door elkaar heen.

Zet een koekenpan op een hoog vuur en bak de pannenkoeken mooi bruin. Er komen allemaal kleine belletjes in het beslag en in de pannenkoek. Dit komt door het bakpoeder wat erin zit. Hierdoor worden de pannenkoeken wat luchtiger.

Deze pannenkoeken kunnen prima in de vriezer voor een volgende keer.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie