Tajine met bulgur, groente en sinaasappel

Een vegetarisch hoofdgerecht: Tajine met bulgur, groente en sinaasappel.

Wat heb je nodig voor deze tajine met bulgur, groente en sinaasappel:

  • 250 gr. Bulgur
  • 1 Klein blikje linzen (150 gr.)
  • 150 gr. Sperziebonen in stukjes van 1 cm
  • 1 Gele paprika in blokjes (een andere kleur mag natuurlijk ook)
  • 1 el. Raz El Hanout kruiden
  • Sap van een sinaasappel
  • 1 Sinaasappel in 6 / 7  dunne plakken
  • Een klein handje krenten
  • 1 Grote gesnipperde ui
  • Een klein handje hazelnoten
  • 1 Klein blikje kikkererwten (150 gr.)
  • 300 ml. Fond of bouillon (groente)
  • 300 ml. Water
  • Olie om in te bakken

Bereiding:

Laat de tajine eerst goed warm worden. Omdat ik zelf op gas kook, plaats ik de tajine op een sudderplaatje om de warmte goed te geleiden.

In de tajine gaat een klein beetje olie. Laat de ui, paprika en sperziebonen in de tajine ongeveer 4 minuten bakken. Voeg dan vervolgens de bulgur, kikkererwten, linzen en Raz El Hanout toe. Schep dit even snel om zodat alle ingredienten goed door elkaar zijn gemengd.

Dan mag nu het vocht erbij. De fond of bouillon, het water en de sap van de sinaasappel gaan nu ook in de tajine. Leg de plakjes sinaasappel mooi in een cirkel op het gerecht en strooi de hazelnoten en krenten in het midden.

Vervolgens gaat de deksel op de tajine en draai het vuur laag. Laat de deksel minimaal 40 minuten dicht. Niet spieken 🙂

Kijk na 40 minuten of het vocht goed is opgenomen door de bulgur. Als het nog erg nat is, laat dan de deksel dan even ernaast staan en laat het vocht verdampen.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie