Taai taaipoppen, super lekker en lactosevrij

Taai taai poppen, super lekker en lactosevrij. Ze horen echt bij Sinterklaasavond, maak daarom eens dit fijne recept. Succes gegarandeerd!

Wat heb je nodig voor 12 à 13 lactosevrije taai taaipoppen:

  • 100 gr. Palmsuiker
  • 10 gr. Baking soda (natriumbicarbonaat)
  • 130 gr. Honing
  • 200 gr. Roggemeel
  • 230 gr. Zeeuwse bloem of patentbloem
  • 100 ml. Water
  • 10 gr. Gemalen anijs

Verwarm nu eerst de oven voor op 210 graden.

Haal intussen 1 bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op.

Zet vervolgens een pannetje op het vuur en doe daar het water, de honing, en de palmsuiker in. Zet het hierna op een laag vuurtje aan en breng het aan de kook. Zorg ervoor dat de ingrediënten allemaal zijn opgelost. Blijf wel in het pannetje roeren anders verbranden de suikers en gaat het bitter smaken.

Zodra het aan de kook is haal je de pan van het vuur en roer je de overige ingredienten erdoor heen.

Kneed het nog heel even met je handen door en zet de deegbal dan een dagdeel in een schaal weg. Dek de schaal af met vershoudfolie, let op: trek het folie niet strak over de schaal heen, de deegbal gaat nog een klein beetje rijzen. De schaal met de deegbal mag gewoon op kamertemperatuur weggezet worden. Hij hoeft dus niet in de koelkast.

Bakken.

Haal vervolgens de deegbal uit de schaal en rol de bal in 1 dikke plak plat, van ongeveer 1 centimeter dik. Steek met een steker (ik heb een koekmannetje als uitsteker gebruikt) of gebruik een rond glas om de koekjes eruit te steken en leg deze op een bakplaat.

Doe de koeken ongeveer 10 à 12 minuten in de oven. Als ze klaar zijn, laat ze dan afkoelen op een rooster.

Bewaar de taai taai poppen in een gesloten (koek)trommel.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept zelf gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Geef een reactie