Stoofpeertjes met vanille en honing

Stoofpeertjes met vanille en honing zijn super lekker als dessert of als aanvulling bij rodekool.

Wat heb je nodig voor 18 stoofpeertjes met vanille en honing:

  • 1 Kaneelstokje
  • 1 Vanillestokje gehalveerd en het merg eruit gehaald. Die dit in het water
  • 2 Kardemom peulen
  • 1 Kruidnagel
  • Beetje honing
  • 2 el. Appelcider azijn
  • Water
  • 18 Stoofpeertjes (Gieser Wildeman)

Schil nu eerst de stoofpeertjes (Gieser Wildeman), laat het steeltje en het kroontje eraan zitten. Laat de peer heel, dus niet halveren. Ik gebruik een pan van vier liter. Hier passen 18 stoofpeertjes in. Voeg vervolgens het water toe totdat de peertjes net onder water staan. Ook mogen nu de overige ingredienten erbij.

Breng de stoofpeertjes aan de kook en laat rustig doorkoken totdat het water voor de helft is ingekookt. Haal de peertjes uit het kookvocht en laat het kookvocht inkoken tot een stroperig saus. Zeef de saus. schenk vervolgens een beetje saus over de stoofpeertjes heen bij het opdienen.

Je hebt nu prachtige rode peertjes, met een voortreffelijke smaak. En een leuke bijkomstigheid; het hele huis ruikt heerlijk!

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie