Spicy pompoensoep met kokos

Deze spicy pompoensoep met kokos is een ideaal gerecht om te maken in de herfst. Er zijn volop pompoenen in allerlei vormen en kleuren te koop. Dit recept is een lactosevrij en glutenvrij gerecht.

Wat heb je nodig voor een pan spicy pompoensoep met kokos voor 4 personen:

  • 1 Kleine pompoen
  • 2 Uien
  • 2 Tenen knoflook
  • Stuk gember
  • 1 Blikje kokosmelk light
  • 3 Stengels bleekselderij
  • Halve verse rode peper
  • 1 Liter water
  • Voldoende glutenvrije groente bouilonblokjes voor 1 liter water (kijk op de verpakking voor de hoeveelheid)
  • 3 Lente ui stengels
  • Klein handje fijn gesneden verse selderij
  • 1 el. Olijfolie

Hoe ga je te werk:

Pak nu eerst een koekenpan en verwarm deze op een hoog vuur. Snijd de uien in ringen, de knoflook en het stuk gember in kleine blokjes. Snijd de halve rode peper in ringetjes, laat de zaadlijst erin zitten. Dit zorgt voor een extra beetje pit. Fruit dit in de koekenpan in één eetlepel olijfolie aan.

Als deze bovengenoemde smaakmakers gebakken zijn, haal ze dan van het vuur af.

Haal vervolgens een grote soeppan uit de kast en zet deze op het fornuis op halfhoog vuur. Vul de pan vervolgens met één liter water. Doe hier ook al de glutenvrije groente bouillonblokjes in.

Snijd intussen een kleine pompoen van ongeveer 750 gram in stukken en verwijder de zaadjes. Doe de in stukken gesneden pompoen in de soeppan met water. Snijd hierna de drie stengels bleekselderij in stukjes en voeg deze ook toe aan de bouillon. Kook de pompoen in de bouillon gaar in ongeveer 20 minuten. (De garing hangt een beetje af hoe groot de pompoenstukken zijn) De pompoen is gaar als je er met een vork gemakkelijk in kan prikken. Hij moet dus zacht zijn.

Voeg nu de gebakken uien, knoflook, gember en peper toe aan de gekookte pompoen. Kook dit alles nog een minuutje samen in de pan.

Afwerking.

Gebruik nu de staafmixer om er een mooie egale soep van te maken. Als de soep gepureerd is mag het blikje kokosmelk worden toegevoegd. Roer alles even door elkaar en laat de soep op een laag vuur staan.

Snijd intussen de lente ui in kleine ringetjes en roer deze vervolgens door de soep heen.

Serveer de soep in een mooi kommetje en garneer met wat verse fijn gesneden selderij.

Enjoy!

Liefs Janneke.
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Geef een reactie