Sperziebonen met tonijn, zilvervliesrijst, noten en zaden

Het gerecht sperziebonen met tonijn kan je als koude salade eten, maar ook lekker warm als diner.

Hoeveel sperziebonen met tonijn heb je nodig voor 2 personen:

  • 100 gr. Zilvervliesrijst ongekookt
  • 450 gr. Sperziebonen (diepvries)
  • 60 gr. Caesar dressing zelfgemaakt of kant en klaar
  • 180 gr. Tonijn uit blik (is 1 blikje)
  • 20 gr. Pompoenpitten
  • 20 gr. Zonnebloempitten
  • 25 gr. Cashewnoten (ongezouten en ongebrand)
  • 10 gr. Amandelen (ongezouten en ongebrand)

Kook eerst de rijst volgens de instructies op de verpakking. Maak vervolgens de verse sperzieboontjes schoon en halveer ze. Gebruik je diepvries sperzieboontjes, volg dan de diepvries verpakking :). Rooster nu de noten en zaden in een koekenpan.

Meng daarna de rijst, sperziebonen, noten en zaden door elkaar heen.

Meng vervolgens de tonijn en de caesar dressing samen even goed. Dien op een mooie schaal het rijstmengsel op. Schep de tonijn erbovenop.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie