Soep van gegrilde paprika en verse basilicum

Een super lekkere soep van gegrilde paprika en verse basilicum.

Wat heb je nodig voor 4 kommen soep van gegrilde paprika en verse basilicum:

  • 2 kg. Paprika’s. Alle kleuren van de regenboog, gewoon of punt, het maakt niet uit. (Rode, gele en oranje paprika’s bevatten wel 2 maal zoveel vitamine C als de groene variant)
  • 0,5 l. Bouillon
  • Zout, peper
  • Handvol verse basilicum blaadjes
  • Gedroogde Oregano
  • Optie: 1 tl. crème fraîche

Zet eerst de oven op standje knallen (250 graden) + de grillstand.

Grill eerst alle paprika’s in de oven. Doe ze in een grote braadslee of leg ze op een bakplaat. Na tien minuten draai je ze om. Doe dit 3 keer. Dus ze moeten 3 keer 10 minuten in de oven. Stop ze hierna in een zipplock-zak of een plastic zak die je goed afsluit. Laat ze hierin ongeveer een uurtje liggen.

Als ze bijna zijn afgekoeld haal ze dan uit de zak en ontvel ze. Haal ook de zaadlijsten eruit.

Doe alle paprika’s en de verse basilicum blaadjes in de blender en pureer alles. Het moet een mooie gladde massa zijn.

Breng nu de bouillon aan de kook. voeg als het kookt de gepureerde paprika toe. Hierna kan je de soep op smaak brengen met zout en de bovengenoemde kruiden. Uiteraard allemaal op gevoel en smaak.

Serveer de soep in kommen met eventueel een klein beetje crème fraîche in het midden van de kom met soep.

Eet smakelijk!!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie