Rodekool met appeltjes, cranberry’s en kaneel

Rodekool met appeltjes, cranberry’s en kaneel. Lekker zoet en fris van smaak!

Wat heb je nodig voor rodekool met appeltjes, cranberry’s en kaneel:

  • 1 Middelgrote rodekool
  • 3 Appels in blokjes
  • 1 Gesnipperde ui
  • 50 gr. Krenten of rozijnen
  • 50 gr. Gedroogde cranberries
  • Sap van 3 sinaasappels
  • 1 el. Palmsuiker
  • 1 el. Kaneel
  • 2 Kruidnagels
  • 25 gr. Kokosolie
  • 1 Kaneelstokje

Schil en snijd de appels in blokjes en snipper de ui. Bak nu eerst de appelblokjes en de gesnipperde ui in de kokosolie mooi bruin. Voeg vervolgens de rodekool toe samen met het sap van de sinaasappels.

De overige ingredienten kunnen er nu vervolgens ook bij. Een handig trucje: stop de twee kruidnagels in een thee-ei, zo kan je ze er straks gemakkelijk uithalen. De rodekool is na ongeveer 40 á 50 minuten gaar. Als de rodekool te droog wordt, voeg er dan een beetje water aan toe. Laat het niet droog koken! Ik maak de rodekool in de namiddag en laat vervolgens dit tot aan het avondeten op een laag vuur zachtjes pruttelen.

Haal eerst voordat je de rodekool serveert de kruidnagels en het kaneelstokje eruit.

Serveer dit gerecht met (zelfbereide) stoofpeertjes en gekookte/gepofte of gebakken aardappels.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie