Rode cake van verse bramen en kokos

Rode cake van verse bramen en kokos is glutenvrij en lactosevrij. Hij smaakt heerlijk fris-zoet. Smeer er een klein beetje (lactosevrije) zuivelspread op of een klein laagje pure chocoladepasta.

Wat heb je nodig voor het maken van een rode cake van verse bramen en kokos:

  • 150 gr. Boekweitmeel
  • 150 gr. Glutenvrij havermeel
  • 1 Ei
  • 300 gr. Bramen + 150 gr. bramen om door het beslag heen te roeren
  • 35 gr. Palmsuiker
  • 35 gr. Kokosrasp
  • 1 el. Honing
  • 2 el. Kokosolie gesmolten
  • 200 ml. Sojadrink
  • 2 tl. Bakpoeder
  • 1,5 tl. Baking soda
  • Snufje zout

Verwarm nu eerst de oven voor op 160 graden.

Weeg intussen 300 gram verse bramen af en doe ze in de blender. Voeg hierna de gesmolten kokosolie, de honing het ei en de sojadrink aan toe. Laat dan vervolgens de blender net zolang draaien totdat het een mooi egaal mengsel is.

Pak vervolgens een beslagkom en weeg hierin de droge ingrediënten zoals beide meelsoorten, de kokosrasp, de baking soda, het bakpoeder, zout en de palmsuiker af. Roer vervolgens de droge ingrediënten goed door elkaar heen. Voeg hierna de inhoud van de blender toe. Roer de inhoud van de blender goed door de droge ingrediënten heen. Er mag helemaal geen droge stof meer te zien zijn. Is het beslag erg dik en stug, voeg er dan een klein beetje water aan toe.

Roer hierna de overige 150 gram verse bramen door het beslag heen. Probeer wel de bramen zoveel mogelijk heel te houden. Dit ziet er namelijk mooi uit als je de cake aansnijd en het zorgt voor een fris-zure twist als je een hapje neemt.

Bakken.

Bekleed vervolgens een cakevorm met bakpapier of vet de vorm goed in. Stort nu het beslag uit de beslagkom in de cakevorm en verdeel het beslag gelijkmatig in de vorm. Duw eventueel nog wat hele bramen in het beslag, zo ziet de cake er straks mooi uit.

Schuif hierna de rode cake van verse bramen en kokos in het midden van de voorverwarmde oven en stel te timer in op 5 minuten. Na 5 minuten mag de temperatuur van de oven teruggedraaid worden naar 150 graden en mag de cake 30 minuten bakken. Dertig minuten later mag de oventemperatuur zakken naar 120 graden en dan mag de cake 60 minuten bakken. Na 60 minuten mag de cake uit de oven gehaald worden. De cake zit dus in totaal 95 minuten in de oven.

Laat hem vervolgens afkoelen uit de vorm en op een rooster.

Bewaar de cake in de koelkast.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur 

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel dan een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Geef een reactie