Quinoa met boerenkool en kipfilet

In het najaar en de winter is er volop boerenkool te krijgen in de supermarkt. Wil je een keer iets anders eten dan stamppot boerenkool met rookworst? Maak dan eens quinoa met boerenkool en kipfilet.

Wat heb je nodig voor 2 á 3 personen: 

  • 250 gr. Ongekookte quinoa
  • 300 gr. Gesneden verse boerenkool
  • 300 gr. Kipfilet
  • 1 Hele verse mango
  • 2 Uien
  • 1 Teen knoflook
  • 2 Zoete puntpaprika’s
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 Eetlepels Ketjap manis

Kook nu eerst de quinoa volgens de verpakking.

Snijd intussen de kipfilet in kleine blokjes en bak ze in de wok mooi bruin. Gebruik eventueel een klein beetje olijfolie. Snipper vervolgens de ui fijn en snijd de knoflookteen in kleine stukjes. Voeg ze toe aan de kipfiletblokjes. Bak alles samen totdat de gesnipperde ui mooi glazig is.

Snijd nu de zoete puntpaprika’s in klein reepjes of blokjes. Voeg ze samen met de gesneden verse boerenkool toe aan de kipfilet en de ui. Roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens zout en peper naar smaak toe.

Pak nu de mango en verwijder de schil om hem vervolgens in gelijke blokjes te snijden.

Als de quinoa gaar is, mag deze worden toegevoegd aan het groentemengsel. Roer dit alles door elkaar. Voeg nu ook de scheut ketjap mais toe. Roer nogmaals alles door elkaar.

Als laatste mag de in blokjes gesneden verse mango worden toegevoegd. Nog even kort alles door elkaar roeren en klaar is je heerlijke maaltijd!

Enjoy!

Liefs Janneke.
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Geef een reactie