Pure chocoladeplaat met gedroogd fruit en noten

Dit is toch wel een favoriet denk ik tijdens de feestdagen. Pure chocoladeplaat met gedroogd fruit en noten. Het staat super feestelijk als je de pure  chocoladeplaat in stukken breekt en op een mooi bordje serveert bij een kopje lekkere espresso koffie.

Wat heb je nodig voor een pure chocoladeplaat met gedroogd fruit en noten:

  • 475 gr. Pure chocolade (minimaal 70% cacao)
  • 40 gr. Gedroogde cranberry’s
  • 25 gr. Gojibessen
  • 10 Gedroogde abrikozen
  • 20 gr. Moerbeien
  • 25 gr. Ongebrande en ongezouten cashewnoten, grof gehakt
  • Ongeveer 10 gr. fijn gehakte pistachenootjes

Snij nu eerst de gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Hak vervolgens de cashewnoten, let op: hak ze niet te fijn. Haal vervolgens de pistachenootjes uit hun schilletje en hak deze nootjes wel heel fijn. Weeg hierna het overige gedroogde fruit af. Doe alles behalve de fijn gehakte pistachenootjes in een schaaltje en meng het met je handen door elkaar.

Pak vervolgens een grote pan en vul hem met een klein laagje water. In de pan moet een schaal passen die in de pan kan staan. Let op: er mag GEEN water in de schaal komen. Zet de pan met de schaal erin op een laag vuur. Het water mag niet koken, maar moet wel warm genoeg zijn om de chocolade te laten smelten. Je gaat de chocolade namelijk au bain-marie laten smelten.

Snij of breek hierna de 475 gram pure chocolade in stukjes en doe ze vervolgens in de schaal. Als de chocolade begint te smelten draai dan het vuur van het fornuis uit. Roer voorzichtig met een lepel door de chocolade totdat alles is gesmolten.

De plaat chocolade maken.

Pak een braadslee en bedek deze met een stuk bakpapier. Laat hierop de gesmolten pure chocolade uit de schaal lopen. Verdeel de chocolade gelijkmatig met de bolle kant van een lepel.

Verdeel vervolgens de gedroogde vruchten en gehakte cashewnoten over de chocolade heen. Als laatste mag ook de fijn gehakte pistache erover verspreid worden.

Laat nu de pure chocoladeplaat met gedroogd fruit en noten goed uitharden. Dit kan gewoon in de koelkast.

Ga je de chocolade serveren, breek de chocoladeplaat dan in mooie stukken en leg ze op een feestelijke bordje of schaaltje en serveer met een lekkere espresso koffie.

Fijne feestdagen!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.