Pompoenbrood – Lactosevrij en glutenvrij

Dit lekkere lactosevrije en glutenvrije pompoenbrood is lekker als tussendoortje met een beetje notenpasta erop.

Wat heb je nodig voor een pompoenbrood van 26 centimeter:

  • 200 gr. Glutenvrij meel (ik heb Mehl Farine van Schär gebruikt ) Je kunt ook 200 gr. amandelmeel gebruiken
  • 75 gr. Boekweitmeel
  • 500 gr. Gekookte pompoen
  • 1 Hele banaan
  • 1 el. Gebroken lijnzaad
  • 1 el. Chiazaad geweekt in 4 el. lauw water
  • 1 tl. Appelcider azijn
  • 1 tl. Baking soda
  • Beetje zout
  • 1 tl. Kaneel
  • 3 Eieren
  • 50 gr. Rozijnen
  • 50 gr. Gehakte walnoten

Optioneel: 2 el. Honing

Verwarm eerst de oven voor op 175 graden.

Schil en snijd intussen de pompoen in stukken en kook de pompoen in water gaar. De pompoen is gaar wanneer je er met een vork inprikt en hij heel zacht aanvoelt. Spoel als de pompoen gaar is de pompoen af met koud water. Zo koelt hij snel af.

Doe de pompoen, banaan, appelcider azijn en de 3 eieren in de blender en pureer het geheel.

Doe in een beslagkom de droge ingredienten + het gehele bakje met geweekte chiazaadjes en het water waarin je ze hebt laten weken.

Roer het even door elkaar en voeg dan de puree uit de blender toe. Roer alles goed door elkaar. Je mag geen droge ingredienten meer zien.

Pak een cakeblik en bekleed het blik met bakpapier. Stort de inhoud van de beslagkom in de cakevorm.

Zet de vorm met het beslag in het midden van de oven en bak het pompoenbrood 35 minuten. Als de 35 minuten om zijn is het pompoenbrood gaar. Haal het brood meteen uit de vorm en haal het bakpapier eraf.

Laat hem helemaal afkoelen voordat je hem gaat snijden en eten.

Bewaar het pompoenbrood in een afgesloten trommel in de koelkast. Pompoenbrood kan je ook prima invriezen.

Geniet ervan!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

2 gedachten over “Pompoenbrood – Lactosevrij en glutenvrij

Geef een reactie