Pompoen uit de oven met krokante korst

Pompoen uit de oven met krokante korst. Lekker als aanvulling bij het hoofdgerecht.

Wat heb je nodig voor het maken van pompoen uit de oven met krokante korst:

  • 1 Pompoen in plakken gesneden
  • 30 gr. Paneermeel
  • 40 gr. Jonge kaas fijn geraspt
  • 2 el. Gedroogde tijm
  • 2 el. Gedroogde marjolein
  • 2 Knoflooktenen gekneusd in de vijzel
  • Citroenschil geraspt van 1 citroen
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Verwarm nu eerst de oven voor op 190 graden.

Snijd intussen de pompoen in partjes/plakken en leg ze dan op een met aluminiumfolie bedekte bakplaat of braadslee. Pak vervolgens een mengkom of beslagkom. Doe hier alle bovengenoemde ingredienten behalve de olijfolie in. Roer dit vervolgens goed door elkaar heen. Zorg ervoor dat de paneermeel en de jonge kaas goed gemengd zijn, zorg dat alle klontjes eruit zijn!

Sprenkel olijfolie over de partjes/plakken pompoen. Strooi nu het mengsel over de partjes/plakken heen. Druk alles nog even goed aan. Schuif nu de braadslee of bakplaat in de oven. Bak de pompoen 40 minuten mooi goudbruin.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

0 gedachten over “Pompoen uit de oven met krokante korst

Geef een reactie