Pizzadeeg met speltbloem en griesmeel.

Pizzadeeg met speltbloem en griesmeel. Een prima alternatief voor het ‘gewone’ pizzadeeg.

Wat heb je nodig voor het pizzadeeg met speltbloem en griesmeel:

  • 425 gr. Speltbloem
  • 100 gr. Griesmeel
  • 7 gr. Gedroogde gist
  • 10 gr. Zout
  • 300 gr. Handwarm water
  • Scheut olijfolie

Verwarm de oven eerst voor op 180 graden.

Doe intussen alle ingrediënten bij elkaar en kneed alles tot een mooie bal. Het deeg moet minimaal 10 minuten gekneed worden. Als het een mooie soepele bal geworden is, moet het deeg 1 uur rijzen. Leg het deeg vervolgens in een beslagkom of schaal en dek hem af met een vochtige doek of plastic folie. Zet het deeg op een warme en tochtvrije plek.

Het deeg is voldoende voor 6 kleine pizza’s of 1 plaat pizza. Maak je kleine pizza’s, verdeel het deeg dan in stukken van 140 à 150 gram. Maak hier langwerpige of kleine ronde bodems van.

Smeer de bodems in met een klein laagje (tomaten) saus en bak de pizza’s op een plaat op de laagste plek in de oven 8 minuten op 180 graden. Haal hierna de bodems uit de oven en laat ze iets afkoelen. Je kan de pizzabodem dus ook prima in de ochtend maken zodat je s’ avonds ze alleen nog maar hoeft te beleggen met lekkere groenten. Bijvoorbeeld: paprika, ui, champignons, courgette, aubergine, olijven en/of een beetje geraspte 30+ kaas.

Leg de bodems op een ovenrooster en beleg ze met groenten naar keuze. Bak de pizza’s in het midden van de oven op 250 graden in 5 à 6 minuten af.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

0 gedachten over “Pizzadeeg met speltbloem en griesmeel.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.