Pittige zoete aardappelsoep

Pittige zoete aardappelsoep is super lekker voor het aankomende koudere weer en de korte dagen. De soep is glutenvrij en lactosevrij.

Wat heb je nodig voor een flinke pan pittige zoete aardappelsoep:

  • 4 Zoete aardappels
  • 2 Grote winterpenen of 4 kleintjes
  • 4 Bloemkoolroosjes
  • 4 broccoliroosjes
  • 2 Uien
  • 2 Tenen knoflook
  • Een halve rode peper zonder de zaadlijst
  • Stuk verse gember (ongeveer 1.5 cm)
  • Groente bouillon
  • Optioneel: kokosmelk

Hoe ga je te werk:

Pak eerst een grote pan en vul deze met twee liter water. Voeg hierna de groente bouillonblokjes volgens de dosering op de verpakking toe aan het water. Zet de pan op het vuur en breng het water rustig aan de kook.

Schil vervolgens de zoete aardappel en snijd deze in gelijke stukken. Doe dit hierna ook met de winterpeen. Stop ze vervolgens in de pan met het water. Het water hoeft nog niet te koken. Het mag nadat de groenten gesneden zijn, in de pan.

Snijd de bloemkoolroosjes en de broccoliroosjes ook in stukken en voeg deze ook toe aan het water. Laat de verschillende groenten koken totdat alle groenten gaar zijn. Dit is ongeveer een minuut of 20.

Als laatste mogen de uien, de knoflooktenen, de verse rode peper (zonder de zaadlijst) en de verse gember ook fijn gesneden worden. Voeg deze smaakmakers pas toe als de groenten gaar gekookt zijn.

Laat de pittige zoete aardappelsoep zo’n 5 minuten rustig doorkoken als alle ingrediënten toegevoegd zijn. Zet vervolgens het vuur lager en pak de staafmixer erbij. Pureer de soep.

Serveer de soep in een mooie kom en garneer de soep met een klein beetje verse peterselie of koriander.

optioneel:

Vindt je de soep te pittig? Voeg er een blikje (light) kokosmelk eraan toe zodat de soep iets milder van smaak wordt.

 

Eet smakelijk!

Liefs Janneke.
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Geef een reactie