Pittige soep van verse spinazie, kastanje champignons en zoete aardappel

Deze pittige soep van verse spinazie, kastanje champignons en zoete aardappel is een lekkere maaltijdsoep. Hij is glutenvrij en lactosevrij.

Wat heb je nodig voor deze pittige soep van verse spinazie, kastanje champignons en zoete aardappel:

  • 1 Liter water
  • 2 Groente bouillonblokjes
  • 1 Blikje kokosmelk light
  • 100 gr. Kastanje champignons
  • 100 gr. Prei
  • 1 Rode ui
  • 1 Teentje knoflook
  • 450 gr. Verse spinazie, gewassen
  • 1 Rode peper
  • 500 gr. Zoete aardappel in blokjes
  • 1 Citroen

Hoe ga je te werk?

Breng nu eerst één liter water aan de kook en voeg de twee bouillonblokjes toe. Laat de bouillonblokjes helemaal oplossen in het kokende water. Snijd intussen de zoete aardappel in blokjes en kook de zoete aardappel in de bouillon totdat deze gaar is.

Was vervolgens de verse spinazie goed af zodat er geen zand meer tussen de spinazieblaadjes zit. Voeg de verse gewassen spinazie vervolgens toe aan het kokende water met de zoete aardappel en roer alles even door.

Snijd nu het rode pepertje heel fijn en verwijder de zaadlijsten. Doe hierna het gesneden pepertje in de soep. Laat dit allemaal even doorkoken.

Snijd intussen de prei, knoflook en rode ui fijn. Voeg dit toe aan de soep. Tevens mag ook het blikje kokosmelk en het citroensap toe worden gevoegd aan de soep. Laat ook dit weer even mee koken.

Pak nu de staafmixer en pureer de soep net zolang totdat het een mooie egale massa is.

Snijd als laatste de kastanje champignons in mooie plakjes en doe deze ook in de soep. Laat ze een paar minuten mee koken. Breng de soep eventueel nog op smaak met wat zout en peper.

Serveertip.

Serveer de soep in een mooi diep bord of mooie kom en sprenkel er wat balsamico azijn en een beetje olijfolie erover heen. Zelf heb ik er ook nog een klein beetje feta kaas in het midden gelegd. Maar dit hoeft natuurlijk niet. Je kunt ook een klein kloddertje lactosevrije zuivelspread in het midden leggen.

Nog wat soep over? Bewaar hem in de koelkast tot de volgende dag en eet hem dan bijvoorbeeld als lunch.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Geef een reactie