Pindakaas-banaankoekjes, lactosevrij

Zin in wat anders? Maak dan eens deze lactosevrije pindakaas-banaankoekjes.

Wat heb je nodig voor 12 pindakaas-banaankoekjes:

  • 125 gr. Pindakaas
  • 75 gr. Havermeel
  • 2 Eieren
  • 1 Banaan
  • 1 tl. Baking soda
  • 25 gr. Havermout
  • 25 gr. Cacaonibs
  • 25 gr. Gehakte ongezouten pinda’s
  • 1 el. Honing
  • 25 gr. Kokosrasp
  • Snuf zout

Verwarm eerst de oven voor op 175 graden.

Prak intussen de banaan fijn met een vork. Meng vervolgens dan de pindakaas en de twee eieren erdoor. Als deze drie ingredienten goed met elkaar gemengd zijn, kan je hierna de rest van de ingredienten erdoor heen mengen. Roer/meng alles even goed door. Maak met een ijsbolletjestang bolletjes van het deeg en leg de gevormde bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Uiteraard kun je ook met de hand kleine balletjes maken. Druk vervolgens de bolletjes daarna plat met je vingers. Om te voorkomen dat het deeg blijft plakken aan je vingers kun je je vingers een beetje nat maken met wat water.

Schuif de bakplaat met de pindakaas-banaankoekjes de oven in voor ongeveer 15 minuten.

Als variatie kun je de afgekoelde koekjes decoreren met gesmolten pure chocolade.

Bewaar de pindakaas-banaankoekjes in een afgesloten trommel in de koelkast.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

3 gedachten over “Pindakaas-banaankoekjes, lactosevrij

Geef een reactie