Pinda-havermoutkoek met rozijnen

Een pinda-havermoutkoek met rozijnen is een verantwoord en lekker tussendoortje.

Wat heb je nodig voor het van een pinda-havermoutkoek met rozijnen?

  • 200 gr. Havermout
  • 75 gr. Pindakaas
  • 75 gr. Honing
  • 75 gr. Kokosolie
  • 50 gr. Rozijnen
  • 50 gr. Cranberries
  • 50 gr. Gojibessen
  • 50 Noten en zaden

Verwarm eerst in een pannetje al roerend op een laag vuur de pindakaas, honing en de kokosolie.

Als alles goed is gesmolten en met elkaar vermengd, doe dan de rest van de ingrediënten in de pan en zet het vuur uit. Vervolgens mogen alle ingrediënten goed worden gemengd. Bekleed hierna een vlaaivorm of braadslee bakpapier. Stort nu het mengsel in de vorm en verdeel het mengsel gelijkmatig in de vorm. Druk het pinda-havermout mengsel nu goed aan met de bolle kant van een lepel.

Laat dan de pinda-havermoutkoek goed opstijven in de koelkast. Als hij volledig hard is, kan je hem uit de vorm halen en in repen of vierkantjes snijden.

Tip: bewaar ze in de koelkast anders worden smelten ze!

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

11 gedachten over “Pinda-havermoutkoek met rozijnen

Geef een reactie