Pinda-banaan haverkoekjes

Pinda-banaan haverkoekjes zijn lactosevrij en een gezond tussendoortje vol met vezels!

Wat heb je nodig voor 12 pinda-banaan haverkoekjes:

  • 2 Eieren
  • 2 Rijpe bananen
  • 100 gr. Havervlokken
  • 10 Gedroogde dadels
  • 50 gr. Gehakte ongezouten en ongebrande pinda’s
  • 100 gr. Roggemeel
  • 50 ml. (lactosevrij) melk
  • Snufje zout

Verwarm de oven nu eerst voor op 195 graden.

Prak intussen op een bord de twee rijpe bananen tot puree. Snijd de gedroogde dadels in kleine stukjes. Doe vervolgens de geprakte banaan en de in stukjes gesneden gedroogde dadels in een beslagkom. Voeg hierna de andere ingrediënten toe.

Roer alles even goed door elkaar heen.

Vet een koekjesvorm in of bekleed een bakplaat met bakpapier. Vul nu vervolgens de koekjesvorm met het pinda-banaan haver mengsel of maak mooie kleine gelijke hoopjes op een bakplaat. Als je een bakplaat gebruikt, druk dan de hoopjes een klein beetje plat met de bolle kant van een lepel.

Bak vervolgens de pinda-banaan haverkoekjes in 25 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

Laat ze als ze gaar zijn op een rooster geheel afkoelen.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Geef een reactie