Paprika en ui gevuld met kipgehakt en blauwschimmelkaas

Paprika en ui gevuld met kipgehakt en blauwschimmelkaas is ideaal als lunchgerecht.

Wat heb je nodig voor paprika en ui gevuld met kipgehakt en blauwschimmelkaas voor 2 personen:

  • 300 gr. Kipgehakt
  • 50 gr. Blauwschimmelkaas
  • 1 Teen knoflook
  • Halve theelepel zwarte peper
  • 2 Sjalotten
  • Halve theelepel zout
  • Halve theelepel pikante paprikapoeder
  • 1 Grote zoete ui
  • 1 Grote rode paprika
  • Eventueel 6 groene asperges

Verwarm nu eerst de oven voor op 200 graden.

Snipper de sjalotten en snijd de teen knoflook fijn. Meng vervolgens het kipgehakt en het peper en zout plus de pikante paprikapoeder door de gesnipperde sjalotten en de knoflook heen.

Snijd nu de rode paprika en de zoete ui doormidden en vul beide helften met het kipgehakt mengsel. Snijd vervolgens de blauwschimmelkaas in kleine blokjes en verdeel de kaas over de vier helften bovenop het kipgehaktmengsel.

Pak een braadslee of een ovenschaal en leg de doormidden gesneden paprika en ui erin. Schuif de braadslee of ovenschaal in het midden van de oven en zet de timer op 30 minuten.

Als je de groene asperges ook erbij maakt, sprenkel dan over de asperges een beetje olijfolie en smeer ze met je handen een beetje in met de olie.

Als de paprika en ui 10 minuten in de oven zitten, mogen de asperges erbij gelegd worden in de braadslee of ovenschaal. Laat nu alles nog 20 minuten in de oven staan totdat de de kipgehakt gaar is en de kaas is gesmolten.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

 

Geef een reactie