Paasbroodje met katenspek en ei

Paasbroodje met katenspek en ei. Super leuke verrassing in het broodje als je het doormidden snijd.

Wat heb je nodig voor 6 paasbroodjes met katenspek en ei:

Voor het deeg:

  • 7 gr. Gedroogde gist
  • 325 gr. Tarwemeel (gezeefd)
  • 175 gr. Patentbloem
  • Een halve eetlepel zout
  • Een halve eetlepel ruwe rietsuiker
  • 325 ml. Lauw warm water
  • Optioneel: maanzaad

Voor de vulling:

  • 6 Gekookte eieren
  • 12 plakjes katenspek

Verwarm nu eerst de oven voor op 200 graden.

Het deeg.

Maak vervolgens eerst het deeg. Weeg de ingrediënten voor het deeg af. Meng alle droge ingrediënten in een beslagkom. Voeg vervolgens het lauw warme water rustig toe. Kneed met je handen het deeg totdat er een mooie deegbal ontstaat. Is het deeg heel plakkerig? Doe er dan nog wat bloem bij. Kneed het deeg zo’n 10 minuten stevig door. Leg de deegbal vervolgens in de beslagkom en dek hem af met een stuk huishoudfolie. Zet de beslagkom 30 minuten op een warme plek zodat het deeg kan rijzen.

Zet hierna een pan met water op en kook de eieren. Als de eieren gekookt zijn spoel ze dan koud af en haal ze uit hun schilletje.

Het vormen van de broodjes.

Haal na ongeveer 30 minuten de deegbal uit de beslagkom en kneed het deeg nog even een keer goed door. Verdeel vervolgens de deegbal in zes gelijke bollen.

Rol het eerste deegbolletje met een deegroller plat. Leg vervolgens twee plakjes katenspek op het deeg. Eén plak horizontaal en één plak verticaal. Je vormt een +. Leg op het punt dat de plakjes katenspek elkaar raken, dus in het midden, het gekookte ei. Vouw de plakjes katenspek over het ei heen, alsof je een cadeautje inpakt. Als laatste mag het deeg ook over het ei heen gevouwen worden. Zorg ervoor dat het deeg geheel over het ei en de katenspek heen gaat. Het deeg moet alles echt ‘verpakken’. Het wordt als het ware een ‘gewoon’ deegbolletje.

Optioneel: Maak de bovenkant van het paasbroodje een beetje nat met een klein beetje water en strooi er wat maanzaad op.

Maak de andere vijf bolletjes op dezelfde manier als hierboven omschreven.

Bakken.

Leg de bolletjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en schuif ze in de voorverwarmde oven. Bak de paasbroodjes in 200 mooi bruin.

Laat de paasbroodjes gevuld met katenspek en ei afkoelen voordat je ze gaat serveren.

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht. Vind ik leuk!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.