Tortilla van eieren, aardappel en verse peterselie

Een lekkere tortilla van eieren, aardappel en verse peterselie. Een prima maaltijd als lunch of diner.

Wat heb je nodig voor een tortilla van eieren, aardappel en verse peterselie voor ongeveer 6 personen:

  • 8 Eieren
  • 1 Bosje verse bladpeterselie
  • 1 tl. Zout
  • 1 tl. Sambal
  • 1 tl. Knoflookpoeder
  • 4 Aardappels geraspt
  • 4 Uien geraspt

Verwarm eerst de oven voor op 175 graden.

Schil ondertussen de aardappels en pel de uien. Rasp ze in de keukenmachine. Hak de bladpeterselie mooi fijn. Doe de geraspte uien en aardappels in een beslagkom en voeg er vervolgens de overige ingredienten (behalve de eieren) aan toe. Meng alles goed door elkaar.

Klop nu in een kom de eieren goed door elkaar, en voeg het eimengsel toe aan de ingredienten in de beslagkom.

Vet een bakblik in met een beetje olijfolie. Giet vervolgens het mengsel uit de beslagkom in het bakblik.

Schuif het bakblik voor 40 minuten in de oven. Als de tortilla gaar is, kan je hem eventueel garneren met sherry tomaatjes.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie