Ontbijt muffins met wortel en appel

Deze ontbijt muffins met wortel en appel kan je gemakkelijk een dag van te voren maken of maak ze wanneer het je uitkomt en vries ze per stuk in. Deze muffin is voedzaam en zorgt voor een lang verzadigd gevoel. Een prima start van de dag!

Wat heb je nodig voor 12 ontbijt muffins:

  • 500 gr. Wortel
  • 4 Bananen
  • 2 kleine appels
  • 8 (verse) Dadels
  • 1 el. Honing
  • 1 el. Kokosolie
  • 50 ml. Water
  • 2 tl. Speculaaskruiden
  • 150 gr. Tarwebloem
  • 150 gr. Havermeel
  • 1 tl. Baking soda
  • 1 tl. Bakpoeder
  • Halve tl. zout
  • Cupcake vormpjes
  • Optioneel: 50 ml. wortelsap, ik heb zelf een sapcentrifuge waardoor ik de wortel tot pulp kan draaien en het sap op kan vangen. Heb je niet zo’n apparaat, rasp dan de wortels en gebruik 100 ml. water in plaats van 50 ml. water.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Weeg ondertussen eerst alle droge ingredienten af en meng ze met elkaar in een beslagkom.

Rasp of verwerk de wortel tot pulp. Doe nu de fijn geraspte wortel of de wortelpulp bij de droge ingredienten en roer alles vervolgens goed door elkaar.

Haal nu de schil van de bananen en doe daarna ze in de blender. Voeg hier de honing, kokosolie, water, dadels en wortelsap (optioneel) toe. Pureer alles goed. Giet vervolgens de inhoud van de blender daarna bij de droge ingredienten en roer alles goed door elkaar.

Snijd daarna de appel in kleine blokjes en voeg ze toe aan het beslag. Roer deze goed door.

Vul de cupcakevormpjes vervolgens met het beslag. Gebruik hierbij een eetlepel of ijsbolletjes tang. Het beslag is vrij stevig (je kunt het niet gieten).

Bak de ontbijtmuffins in 30 minuten op 180 graden en vervolgens nog eens 60 minuten op 120 graden.

Bewaar de ontbijt muffins in een afgesloten trommel of bewaardoos in de koelkast.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie