Glutenvrije en lactosevrije Ontbijtkoek

Wat heb je nodig voor deze glutenvrije en lactosevrije ontbijtkoek:

Voor een ontbijtkoek in een blik van 24 centimeter.

  • 300 gr. Boekweitmeel
  • 125 gr. Ontpitte dadels
  • 200 ml. Warm water
  • 3 Eieren
  • 100 gr. Gehakte gemengde noten
  • 100 ml. Sojamelk
  • 3 tl. speculaaskruiden
  • 3 tl. Bakpoeder

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Ontpit de dadels en laat ze even weken in warm water. Na een kwartiertje mogen de dadels eruit. Doe nu de dadels in de blender. Giet hierbij het warme water en de 3 eieren. Laat de blender alles goed mengen.

Doe nu het meel de speculaaskruiden en het bakpoeder in een beslagkom. Meng daarna de droge ingrediënten even goed door elkaar. Hak ondertussen de gemengde noten in de keukenmachine.

Voeg vervolgens de inhoud van de blender bij de droge ingrediënten en roer dit door. Hierna mag ook de sojamelk erdoor. Roer het beslag net zolang totdat alles goed gemengd is. En als laatste kunnen de gehakte noten erbij en roer deze door het beslag.

Bekleed een bakblik met bakpapier of vet hem goed in met kokosolie.

Stort de inhoud van de beslagkom in het bakblik en decoreer met zonnebloempitten en/of gemengde noten.

Schuif het bakblik in het midden van de oven voor 60 minuten. Prik na 60 minuten in de ontbijtkoek om te kijken of hij gaar is. (als er geen beslag aan de prikker blijft plakken is de ontbijtkoek gaar)

Laat hem in de vorm 10 minuten afkoelen voordat je hem op een rooster verder laat afkoelen.

Geniet ervan!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie