Ontbijt-muffins met pecannoten

Deze ontbijt-muffins met pecannoten zijn een ideaal en snel ontbijt omdat je de muffins een dag van te voren kan maken.

Wat heb je nodig voor 12 ontbijt-muffins met pecannoten:

Droge ingredienten:

  • 250 gr. Tarwebloem
  • 15 gr. Bakpoeder
  • 2 el. Havermout
  • 2 el. Tarwezemelen
  • 1 tl. Kaneel
  • Snufje zout

Natte ingrediënten:

  • 150 gr. Soja drink
  • 50 gr. Kokosolie
  • 2 Eieren
  • 30 gr. Dadels zonder pit
  • 20 gr. Honing

Vulling:

  • 50 gr. Cranberry’s
  • 50 gr. Rozijnen
  • 50 gr. Pecannoten

Optie: je kunt als versiering op de muffin een plakje banaan leggen.

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden Celsius.

Weeg intussen alle ‘droge’ ingrediënten af, en meng ze in een beslagkom. Doe nu alle ‘natte’ ingrediënten in de blender. Laat die even draaien zodat de dadels mooi gemengd zijn met de rest van de ingrediënten. Weeg nu de cranberry’s, rozijnen en de pecannoten af. Voeg vervolgens de vulling en de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten in de beslagkom. Meng nu alles even goed door zodat alles goed met elkaar vermengd is. Zorg ervoor dat je geen meel meer ziet.

Pak als je dat in huis hebt een ijs-bolletjes tang. (Een eetlepel gaat ook prima.) Vul de muffinvormpjes met 1 bolletje of een flinke eetlepel. Doe er als versiering een plakje banaan op.

Zet ze op een bakplaat en bak ze in de oven in ongeveer 20 à 25 minuten gaar.

Deze muffin is heel lekker als ontbijt, maar kan tussendoor, als lunch of gezellig bij de picknick worden gegeten.

Bewaar ze in een afgesloten trommel in de koelkast.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie