Ontbijt met havermout, pompoen en kokos

Ontbijt met havermout, pompoen en kokos. Het kost een klein beetje meer tijd bij het bereiden van dit ontbijt, maar het is zo lekker! Dit ontbijt is lactosevrij en als de havermout glutenvrij gecertificeerd is, ook nog eens glutenvrij. Je kan dit ontbijt zowel warm als koud eten.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 400 gr. Flespompoen
  • 400 gr. Bospeen
  • 90 gr. Havermout (glutenvrij)
  • 450 ml. Coconut/rice drink
  • 2 tl. Speculaaskruiden
  • 2 el. Honing
  • 1 Verse vijg per persoon

Pak nu eerst een pannetje en doe er ruim water in.

Schil de flespompoen en snijd hem vervolgens in gelijke stukken. Doe ze hierna in de pan. Was de bospeen en snijd deze ook gelijke stukken. Stop ze vervolgens ook in de pan bij de in stukken gesneden flespompoen. Kook de bospeen en flespompoen gaar.

Als ze gaar zijn mogen ze gepureerd worden in de blender of met een staafmixer. Pureer het net zo lang totdat het een mooie egale massa wordt zonder klontjes of stukjes.

Voeg vervolgens na het pureren de twee theelepels speculaaskruiden en de twee eetlepels honing toe. Roer beide ingrediënten goed door de puree van pompoen en bospeen heen. Verdeel de puree over 4 kommetjes of 4 leuke (jam) potjes met deksel.

Pak nu een steelpannetje en verwarm hier de coconut/rice drink in en voeg hier tevens de havermout aan toe. Laat dit papje eventjes doorkoken terwijl je het rustig blijft roeren.

Als het een minuut of 5 heeft doorgekookt mag het vuur uit. Verdeel vervolgens ook de havermout over de 4 kommetjes of potjes.

Bereid je dit ontbijt de avond ervoor alvast voor? Dek dan de kommetjes af of schroef de deksel op de potjes. Zet ze vervolgens in de koelkast. Snijd voordat je het ontbijt gaat eten één verse vijg in vieren en leg die bovenop de havermout. Als topping heb ik er een klein beetje kokosrasp overheen gestrooid.

Eet je het ontbijt warm? snijd dan de verse vijg direct in vieren en leg die op de havermout. Strooi er een beetje kokosrasp overheen als topping.

Enjoy!

Liefs Janneke.
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.