Omelet met groente en 30+ kaas uit de oven

Een omelet met groente en 30+ kaas uit de oven is een prima vervanger voor vlees bij de hoofdmaaltijd.

Wat heb je nodig voor deze omelet met groente en 30+ kaas uit de oven:

  • Champignon – sperzieboon vulling:
    150 gr. Sperziebonen in kleine stukjes (1 cm)
    1 Klein bakje champignons (in blokjes)
    1 Gesnipperde ui
    2 Tenen knoflook in flinterdunne plakjes of geperst
    1 tl. Ketoembar
  • 2 Tomaten in dunne plakjes
  • 1 Ui in dunne ringen
  • 3 Plakken oude 30+ kaas
  • eimengsel:
    8 Eieren
    1 Klein bekertje crème fraîche
    Zout en peper naar smaak

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.

Bak vervolgens de sperziebonen, de champignons, de gesnipperde ui en de knoflook in een koekenpan of wok. Maak intussen het eimengsel in de blender of kluts het goed door elkaar met een garde.

Doe nu het groente mengsel in een grote braadslee. Verspreid het mengsel gelijkmatig over de bodem. Verdeel vervolgens het eimengsel er over heen. Leg nu de uienringen in de braadslee en leg nu als laatste de plakken oude kaas in de braadslee.  Schuif de braadslee in het midden van de oven en bak de omelet ongeveer 40 minuten gaar.

Laat hem even iets afkoelen voordat je de vorm omdraait.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie