Noten en vruchten ontbijtkoek

Noten en vruchten ontbijtkoek. Een super lekker tussendoortje met bijvoorbeeld een klein beetje zelfgemaakte jam.

Wat heb je nodig voor de noten en vruchten ontbijtkoek:

  • 2 Rijpe bananen
  • 1 Verse ananas
  • Halve kokosnoot
  • 100 gr. Walnoten, grof gehakt
  • 120 ml. Sap van de verse ananas
  • 150 gr. Bloem
  • 150 gr. Tarwemeel
  • 1 tl. Appelcider azijn
  • 1 el. Kokosolie
  • 1 el. Ahornsiroop
  • 1 tl. Wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl. Baking soda
  • 1 tl. Zout
  • 1/2 tl. Nootmuskaatpoeder
  • 1/2 tl. Gemberpoeder
  • 1/2 tl. Kardemon
  • Snufje witte peper
  • Snufje kruidnagelpoeder
  • 2 tl. Kaneel

Verwarm de oven nu eerst voor op 160 graden.

Voorbereiding:

Maak intussen de kokosnoot schoon en hak hem heel fijn in de keukenmachine.

Maak de verse ananas schoon en doe hem in de sapcentrifuge. Vang het sap op, en doe de pulp van de ananas apart in een bakje. Heb je geen sapcentrifuge, gebruik dan de blender en blender hierin de hele ananas.

Bereiding:

Stop vervolgens de ananaspulp, de 2 bananen, kokosolie, ahornsiroop, appelciderazijn en de ananassap in de blender. Pureer dit tot een egale massa. Doe nu vervolgens alle ‘droge’ ingrediënten in een beslagkom. Roer dit nu even door elkaar. Voeg vervolgens de inhoud uit de blender eraan toe. Schep dit goed door maar let op dat je niet te veel roert of met een mixer aan de gang gaat. Als het goed is geroerd dan is het beslag nat maar niet vloeibaar. Bedek een cakeblik van ongeveer 26 centimeter met bakpapier en doe hierin het beslag.

Bakken:

Bak de noten en vruchten ontbijtkoek eerst 5 minuten op een stand van 160 graden in de oven. Verlaag hierna de oventemperatuur naar 150 graden en bak de noten en vruchten ontbijtkoek 30 minuten. Nu mag de noten en vruchten ontbijtkoek nog een uur in de oven op een stand van 120 graden.

Haal na het bakken de noten en vruchten ontbijtkoek gelijk uit het blik en leg hem op een rooster om af te koelen. Laat de koek volledig afkoelen voordat je hem gaat snijden.

Bewaar de noten en vruchten ontbijtkoek in de koelkast.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie