Mueslirepen met noten en kaneel

Mueslirepen met noten en kaneel zijn heel lekker! En de repen die ik maak, zitten boordevol met granen, noten en rozijnen. Als extraatje zit er wat kaneel doorheen.

Wat heb je nodig voor ongeveer 12 mueslirepen met noten en kaneel:

  • 100 gr. Gemixte granen (ik heb gerstvlokken, havervlokken en tarwevlokken gebruikt)
  • 100 gr Havermout
  • 50 gr. Gebroken lijnzaad
  • 25 gr. Chiazaad
  • 80 gr. Rozijnen
  • 20 gr. Gehakte walnoten ongebrand en ongezout
  • 20 gr. Gehakte cashewnoten ongebrand en ongezout
  • 3 tl. Kaneel
  • 100 gr. Honing
  • 75 gr. Appelstroop
  • 30 gr. Kokosolie

Verwarm nu eerst de oven voor op 175 graden.

Weeg intussen alle ingrediënten zorgvuldig af. Doe hierna alle droge ingrediënten in een beslagkom. Doe vervolgens de honing, appelstroop en de kokosolie in een klein steelpannetje.

Hak eventueel de noten in grove stukken. Roer alle droge ingrediënten door elkaar heen.

Zet het steelpannetje op een laag vuur en roer de appelstroop, honing en kokosolie door elkaar heen. Laat het pannetje net zolang op het vuur staan totdat alle kokosolie is gesmolten. Blijf ondertussen wel rustig roeren.

Voeg vervolgens het mengsel aan de droge ingrediënten toe. Roer nu alles goed door elkaar zodat het goed is gemengd en er geen droge ingrediënten meer te zien zijn.

Pak nu een bakplaat en leg er een vel bakpapier op. Maak met behulp van een klein rechthoekig vormpje mueslirepen. Schep het mengsel in het vormpje, het vormpje ligt op de bakplaat, en druk het geheel een beetje aan. Zo maak je alle mueslirepen. Laat steeds een klein stukje vrij tussen de repen zodat ze niet aan elkaar blijven plakken.

Bakken.

Schuif vervolgens de bakplaat in het midden van de oven en bak de mueslirepen 20 minuten op 175 graden.

De mueslirepen zijn als ze uit de oven komen nog heel zacht. Laat de repen daarom helemaal afkoelen op de bakplaat.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

 

Geef een reactie