Mueslirepen, glutenvrij en lactosevrij

Mueslirepen, glutenvrij en lactosevrij. Lekker, en verantwoord tussendoortje. Gemakkelijk te maken en erg voedzaam.

Wat heb je nodig voor 12 mueslirepen: 

  • 120 gr. Zonnebloempitten
  • 100 gr. havermout
  • 70 gr. Rozijnen
  • 3 el. Chiazaad geweekt in 150 ml. lauw water
  • 1 tl. Kaneel
  • 1 tl. Baking soda
  • 1 Kleine banaan
  • 140 gr. Ongezoete appelmoes
  • 1 el. Zachte kokosolie
  • 50 gr. Gedroogde witte moerbeien
  • 100 gr. Gedroogde pruimen

Verwarm nu eerst de oven voor op 180 graden.

Doe in een maatbeker 150 ml. lauw warm water en voeg de drie eetlepels chiazaad hieraan toe. Laat dit 15 minuten staan.

Pak intussen een beslagkom en weeg de zonnebloempitten, de havermout, de rozijnen, de witte moerbeien, het kaneel, en de baking soda af. Roer deze ingrediënten door elkaar heen. Snijd vervolgens de gedroogde pruimen in kleine stukjes en voeg dit ook toe aan de andere droge ingredienten.

Als het goed is hebben de chiazaadjes inmiddels lang genoeg geweekt in het water. Voeg het chiazaad met het water toe aan de droge ingrediënten. Roer alles even door elkaar heen. Voeg vervolgens ook één eetlepel zachte kokosolie (Is de kokosolie erg hard? Verwarm het dan even kort zodat het vloeibaar wordt) toe + de ongezoete appelmoes. Roer nu alles door elkaar heen zodat het een mooi mengsel wordt.

Als laatste mag de kleine banaan op een bord worden geprakt. hierna mag de banaan als laatste ingrediënt worden toegevoegd aan de mueslireep in wording.

Bakken.

Vet vervolgens een bakblik of cakeblik in met wat kokosolie. Stort daarna het mengsel in de vorm en verdeel het mengsel goed en gelijkmatig in de vorm. Druk het mengsel zachtjes aan. Schuif het bakblik of cakeblik in het midden van de oven en bak de mueslireep 50 minuten.

Laat de mueslireep helemaal afkoelen zodat je er mooie repen/plakken van kan snijden. Deze mueslireep blijft zacht. De reep is stevig genoeg om hem in te pakken en mee te nemen voor onderweg.

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.