Muesli koeken met pitten en zaden

Lekkere muesli koeken met pitten en zaden. Smaakt goed bij de koffie en/of thee!

Wat heb je nodig voor ongeveer 16 muesli koeken met pitten en zaden:

  • 500 gr. Volkorenbloem
  • 200 gr. Basis muesli (eventueel wat rozijnen)
  • 200 gr. Plantaardige boter/kokosolie
  • 65 gr. Honing of Ahornsiroop (de keuze welke je maakt, heeft wel duidelijk invloed op de smaak)
  • 50 ml. Water
  • 0,5 tl. Baking soda
  • 1 Ei
  • 75 gr. Pitten en zaden.

Verwarm nu eerst de oven voor op 170 graden.

Meng het volkorenbloem, baking soda en de plantaardige boter of kokosvet tot een kruimelig deeg. Voeg het water, de honing of ahornsiroop en de basis muesli (met eventueel rozijnen) er aan toe en kneed dit tot een mooi stevig deeg. Meng in een bakje verschillende pitten en zaden. Bijvoorbeeld zonnebloempitten, pompoenpitten, gebroken lijnzaad, sesamzaad, chiazaad.

Maak vervolgens kleine bolletjes van ongeveer 60 gram per stuk. Druk ze plat (ongeveer 1 cm dik) en leg ze hierna op een met bakpapier bedekte bakplaat. Kluts het ei los in een kommetje. Strijk vervolgens met een kwastje het los geklopte ei over de muesli koeken. Strooi over het ei het  mengsel van de pitten en zaden.

Schuif nu de bakplaat in het midden van de oven en bak de muesli koeken in 18 minuten mooi goudbruin.

Als variatie kun je door het deeg ook krenten, stukjes appel, gedroogde dadel, gedroogde vijg of gedroogde abrikozen kneden. Week wel even het gedroogde fruit in wat warm water voordat je het door het deeg kneed.

Geniet ervan!!

Ps: Hou je van iets zoetere koekjes, voeg dan wat palmsuiker toe.

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie