Maaltijdsalade met rode biet en tofu

Deze maaltijdsalade met rode biet en tofu is niet alleen een plaatje om naar te kijken maar ook nog eens heel erg smaakvol en gezond!

Wat heb je nodig voor het maken van deze maaltijdsalade met rode biet en tofu:

  • 2 Zakjes gemengde salade
  • 400 Gram gekookte bietjes
  • 1 Blok tofu
  • 2 Appeltjes
  • 150 Gram blauwe bessen
  • Beetje honing
  • Zout, peper en chiliflakes naar smaak
  • Klein beetje olijfolie om de tofu in te bakken

Dressing

  • 150 ml. Magere yoghurt
  • Zout en peper naar smaak
  • Klein beetje honing

Optioneel: Zonnebloempitten, pompoenpitten en sesamzaadjes.

Laat nu eerst de tofu goed uitlekken in een zeef of vergiet.

Leg vervolgens het blok tofu op een snijplank en strooi er zout, peper en chiliflakes naar smaak overheen. Snijd het blok tofu vervolgens in mooie vierkante blokjes.

Pak een koekenpan en verhit hierin een klein beetje olijfolie. Als de olie goed warm is mogen de tofublokjes erin gedaan worden. Bak de tofublokjes totdat ze mooi bruin zijn. Zijn ze mooi bruin gebakken, sprenkel er dan als laatste wat honing overheen. Zo worden de tofublokjes wat zoeter en krijgen ze een krokante bite.

Pak nu een mooie schaal en haal de gemengde salade uit de zakjes. Leg de sla vervolgens op de schaal.

Snijd de gekookte bietjes in blokjes en verdeel ze over de salade heen. Verdeel hierna de blauwe bessen over de salade. Snijd vervolgens de appeltjes in partjes/plakjes en leg ze op de salade in een cirkel.

Verdeel vervolgens de blokjes gebakken tofu en sprenkel als laatste de yoghurt-honing dressing over de salade heen.

Ik heb er zelf nog als extra garnering een paar zonnebloempitten, pompoenpitten en sesamzaadjes erover heen gestrooid.

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Geef een reactie