kokoscake zonder het gebruik van melk en ei

Deze kokoscake is voor de echte kokosliefhebber!

Wat heb je nodig voor een kokoscake van 26 centimeter:

  • 320 ml. Sojadrink
  • 250 gr. Zelfrijzend bakmeel
  • 40 gr. Maizena
  • 100 gr. Honing
  • 120 gr. Kokosolie
  • 1 el. Appelcider azijn
  • 100 gr. Kokosrasp

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.

Pak intussen een beslagkom en weeg vervolgens alle ingrediënten stuk voor stuk af. Voeg deze ingrediënten behalve de kokosrasp bij elkaar in de beslagkom. Meng daarna alles goed door elkaar totdat er een klontvrij beslag ontstaat.

Als het beslag klontvrij is, voeg dan de kokosrasp toe en meng dit door het beslag.

Vet een bakblik in of bekleed de binnenkant van het blik met bakpapier. Stort vervolgens de inhoud van de beslagkom in de vorm.

Schuif de cake in het midden van de oven en bak de cake in een half uur af.

Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem gaat snijden.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie