Kwarktaart met sinaasappel

Een feestje? Of gewoon iets lekkers maken voor in het weekend? Maak deze super lekkere glutenvrije kwarktaart met sinaasappel!

Wat heb je nodig voor deze kwarktaart met sinaasappel:

  • 150 gr. Gemengde ongezouten en ongebrande noten
  • 150 gr. Gedroogde dadels
  • 50 gr. Kokosrasp
  • 775 gr. Magere kwark
  • 9 Gelatine blaadjes
  • 160 ml. Vers geperst sinaasappelsap
  • 2 el. Citroensap
  • 75 gr. Honing
  • 1 tl. Kokosolie
  • 2 Sinaasappels als garnering

Pak eerst een schaal en vul de schaal met warm water. Doe hier vervolgens de gemengde noten en gedroogde dadels in. Laat ze minimaal een uur weken.

Giet als de noten en de dadels minimaal een uur in de week hebben gestaan, het water af. Stop ze hierna in de keukenmachine. Hak de noten met de dadels mooi fijn. Doe vervolgens een ruime theelepel kokosolie en de 50 gram kokosrasp bij het noten/dadel mengsel en laat de machine nog even draaien zodat alles mooi gemengd is.

Vet intussen een springvorm in(diameter van minimaal 30 centimeter). Stort vervolgens het noten/dadel/kokos mengsel in de springvorm en verdeel het mooi en gelijkmatig over de bodem. Druk het goed aan.

Zet nu de springvorm ongeveer 30 minuten in de koelkast.

Leg de gelatine blaadjes 5 minuten in koud water.

Pers intussen de sinaasappels uit totdat je 160 milliliter sap hebt. Doe er ook de twee eetlepels citroensap doorheen. Verwarm dit sap op een laag vuurtje. Doe vervolgens de gelatine blaadjes bij het sap en roer dit even door.

Als de gelatine is opgelost, mag het mengsel afkoelen totdat het op kamertemperatuur is.

Klop nu de magere kwark samen met de honing met een handmixer. Hier mag vervolgens de sinaasappelsap met de opgeloste gelatine doorheen gemengd worden. Het wordt vrij dun. Dit komt goed.

Haal de bodem uit de koelkast. Schenk nu voorzichtig de kwark op de bodem. Zet hierna de kwarktaart weer terug in de koelkast. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven.

Garneer de kwarktaart met in partjes gesneden sinaasappel en strooi er eventueel wat cacaopoeder overheen.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

 

Geef een reactie