Kruidnoten gemaakt van roggemeel en boekweitmeel

Kruidnoten gemaakt van roggemeel en boekweitmeel, ze horen bij Pakjesavond. Ze zijn zo lekker op 5 december! Natuurlijk mag je ze ook al eerder maken en opeten ;). Dit recept is lactosevrij.

Wat heb je nodig voor een bakplaat vol kruidnoten:

  • 250 gr. Roggemeel
  • 100 gr. Kokosolie
  • 40 gr. Palmsuiker
  • 50 gr. Boekweitmeel
  • 1 tl. Baking soda
  • 0,5 tl. Zout
  • 1 tl. Speculaaskruiden
  • 1 tl. Gemalen anijszaad
  • 1 Ei
  • 2 el. Water

Verwarm nu eerst de oven voor op 160 graden.

Doe intussen alle ingredienten bij elkaar in de beslagkom en kneed het goed met je handen door. Maak er vervolgens een mooie stevige deegbal van. Is het deeg een beetje te zacht geworden? Leg hem dan even in de koelkast om weer wat steviger te worden. Hierdoor kan je gemakkelijker de kruidnoten vormen.

Leg nu eerst op een bakplaat een stuk bakpapier. Rol vervolgens allemaal kleine balletjes van het kruidnotendeeg en leg ze vervolgens iets uit elkaar op de bakplaat. Druk de kleine deegballetjes een klein beetje plat op de bakplaat.

Schuif als je alle kruidnoten gevormd hebt, de bakplaat nu in de oven voor 15 à 18 minuten. Als ze klaar zijn laat ze dan helemaal afkoelen op de bakplaat.

Bewaar de kruidnoten maximaal 2 dagen in een afgesloten trommel. Maar stiekem denk ik dat ze dat niet halen. 🙂

Geniet ervan!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Eén gedachte over “Kruidnoten gemaakt van roggemeel en boekweitmeel

Geef een reactie