Kokoskoeken gemaakt van citroenbonen

Kokoskoeken gemaakt van citroenbonen en dadels. Hierdoor zijn ze glutenvrij en lactosevrij.

Wat heb je nodig voor ongeveer 16 kokoskoeken gemaakt van citroenbonen:

  • 500 gr. Citroenbonen (gekookt en afgekoeld)
  • 150 gr. Medoul dadels ontpit
  • 100 gr. Kokosolie (gesmolten)
  • 75 gr. Kokosrasp
  • Halve theelepel vanillepoeder ongezoet
  • Snufje zout

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.

Doe eerst de afgekoelde citroenbonen in de keukenmachine. Laat de machine de citroenbonen heel fijn malen.  Het moet er uitzien als couscous. Vervolgens mogen de ontpitte dadels erbij. Laat deze ingrediënten even goed samen mengen in de keukenmachine.

Smelt intussen de kokosolie in een pannetje of magnetron. Voeg de gesmolten kokosolie toe aan de draaiende keukenmachine. Als dit goed gemengd is, mag de keukenmachine uit. Stort vervolgens de inhoud in een beslagkom en voeg de overige ingrediënten (kokosrasp, vanillepoeder ongezoet en snufje zout) toe aan het mengsel. Roer alles goed door.

Pak een bakplaat uit de oven en leg hier een vel bakpapier op.

Maak van het deeg kleine balletjes en druk deze plat op de bakplaat zodat er mooie grote ronde koeken ontstaan. Bestrijk de koeken eventueel met een klein beetje ei, zodat ze mooi gaan glanzen.

Bak vervolgens de koeken in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Als de koeken gaar zijn, leg ze dan op een rooster en laat ze helemaal afkoelen. De koeken blijven een beetje zacht.

Bewaar ze in een afgesloten bewaarblik.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie