Kokos-havermout-choco-repen, lactosevrij

Voor de chocoladeliefhebbers zijn deze kokos-havermout-choco-repen echt hemels!

Wat heb je nodig voor het maken van ongeveer 10 kokos-havermout-choco-repen:

  • 250 gr. Pindakaas
  • 85 gr. Honing
  • 85 gr. Kokosolie
  • 200 gr. Havermout
  • 80 gr. Kokosrasp
  • 50 gr. Rozijnen
  • 30 gr. Walnoten
  • 50 gr. Pinda stukjes
  • 150 gr. Pure chocolade 72%
  • 3 el. Chiazaad

Weeg eerst alle ingrediënten af. Meng vervolgens alle ingredienten behalve de pindakaas, honing, kokosolie en de chocolade door elkaar in een beslagkom.

Verwarm au-bain-marie de pure chocolade.

Als de chocolade helemaal gesmolten is doe dan de pindakaas, honing en kokosolie erdoor heen. Laat alles goed smelten en roer alles voorzichtig door elkaar. Let op dat er geen water bij de ingredienten komt, want dan kan je weer opnieuw beginnen. Als alles goed is gesmolten, haal dan de kom uit het warme water en giet de inhoud in een beslagkom waar de droge ingredienten al inzitten. Meng alles goed door elkaar en stort de inhoud in een bakblik.

Ik heb een brownie blik gebruikt. Eerst heb ik het blik bekleed met aluminiumfolie.

Zet als je het mengsel goed hebt verdeeld in het brownie blik, het blik in de vriezer. Na ongeveer 2 uur is de koek helemaal hard en kan je er mooie repen van snijden. Wikkel de repen 1 voor 1 in aluminiumfolie en leg ze daarna weer in de vriezer. Zo kan je er steeds eentje uithalen om lekker op te eten.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie