Koekjes van havermout, gemengde bessen en banaan

Koekjes van havermout, gemengde bessen en banaan zijn een lekkere snack om bij de koffie of thee te eten. Natuurlijk kunnen ze ook prima mee naar school of naar het werk om tussendoor te eten. Ook leuk om op zondagmiddag met de kids te maken.

Wat heb je nodig voor ongeveer 16 koekjes van havermout, gemengde bessen en banaan:

  • 100 gr. Gemengde granen zoals: havervlokken, tarwevlokken, gerst vlokken
  • 100 gr. Havermout
  • 50 gr. Havermeel
  • 3 bananen
  • 80 gr. Gemengde bessen zoals: incabessen, gojibessen, rozijnen, krenten
  • 1 Ei
  • Snufje zout

Verwarm nu eerst de oven voor op 180 graden.

Haal intussen de drie bananen uit hun schil en prak ze helemaal tot moes met een vork op een bord. Doe de banaan vervolgens in een beslagkom.

Voeg nu het snufje zout en het ei toe aan de geprakte banaan en roer dit even goed door elkaar heen.

Weeg vervolgens de gemengde granen, de havermout, het havermeel en de gemengde bessen af. Voeg ze vervolgens toe aan de geprakte banaan. Roer alles goed door elkaar zodat het een mooi klonterig mengsel wordt.

Bakken.

Pak vervolgens een bakplaat en bekleed deze met een vel bakpapier. Schep nu met een eetlepel wat van het mengsel op de bakplaat. Maak eerst hoopjes van gelijke grootte. Duw ze hierna met de bolle kant van de lepel een beetje plat zodat het mooie robuuste koeken worden.

Schuif de bakplaat met de koekjes in het midden van de oven en bak de koekjes in 20 minuten gaar.

Haal de koekjes van havermout, gemengde bessen en banaan van de bakplaat af en laat ze afkoelen op een rooster. Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel in de koelkast.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie