Knoflookdip met magere kwark

Deze knoflookdip met magere kwark is super easy om te maken en heel erg lekker!

Wat heb je nodig voor een schaaltje met knoflookdip met magere kwark:

  • 1 Grote bol knoflook
  • 200 gr. Magere kwark
  • Snufje zout
  • Heel klein beetje zwarte peper
  • Een klein beetje gemalen Chiliflakes
  • Olijfolie
  • Snufje paprikapoeder

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.

Snijd intussen de bovenkant van de knoflook bol eraf. Alleen een klein ‘dakje’ eraf halen, dat is voldoende. Druppel vervolgens een paar druppels olijfolie in de knoflook bol. Pak de bol knoflook hierna goed in aluminiumfolie in.

Leg hierna de ingepakte knoflook bol in een ovenschaaltje en schuif hem in het midden van de oven. Laat hem nu 45 minuten poffen in de oven.

Laat hem afkoelen buiten de oven. Als de knoflook bol is afgekoeld, kun je de knoflooktenen er gemakkelijk uitduwen. Doe de gepofte knoflooktenen, in de keukenmachine en voeg de magere kwark en het zout toe. Laat de keukenmachine even draaien zodat het een mooie romige dip wordt.

De knoflookdip met magere kwark garneren met een heel klein beetje zwarte peper, een snufje paprikapoeder en de Chiliflakes. Zo ziet het er mooi uit, en geeft het net dat kleine beetje extra smaak. Sprenkel een paar druppels olijfolie erover heen om de dip helemaal af te maken.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie