Kipgehaktbrood met groente en ei

Kipgehaktbrood met groente en ei is een leuk gerecht voor de Paasdagen. Maar natuurlijk kan je hem ook gewoon voor het diner maken.

Wat heb je nodig voor dit kipgehaktbrood met groente en ei voor 6 personen:

  • 600 gr. Kipgehakt
  • 400 gr. Hollandse roerbakgroente (Albert Heijn)
  • 5 Gekookte eieren
  • 2 tl. Zout
  • 1 tl. Zwarte peper
  • 0,5 tl. Knoflookpoeder
  • 1 tl. Paprikapoeder
  • 1 tl. Kerriepoeder
  • 2 Volkoren beschuiten
  • 1 Ei ( voor door het gehakt heen te mengen)
  • 2 Uien

Verwarm nu eerst de oven voor op 200 graden.

Kook eerst de 5 eieren. Als ze gekookt zijn mogen de schilletjes eraf gehaald worden. Spoel de gekookte eieren even met koud water af onder de kraan.

Hak intussen in de keukenmachine eerst de 400 gram Hollandse roerbakgroente fijn. Snipper de twee uien en verkruimel de twee volkoren beschuiten in een schaal.

Meng vervolgens de kipgehakt met het zout, de zwarte peper, de knoflookpoeder, de kerriepoeder en paprikapoeder door elkaar heen. Meng hierna het rauwe ei, de fijn gehakte Hollandse roerbakgroente de gesnipperde uien en de verkruimelde beschuiten door het kipgehakt. Vermeng alle ingrediënten goed met elkaar.

Pak een bakblik van minimaal 30 centimeter. Vul de vorm met de helft van het kipgehakt-mengsel. Leg hierna de gepelde gekookte eieren in een rij op het kipgehakt. (als je het kipgehaktbrood straks open snijd ziet dit er mooi uit) Bedek nu de eieren met de rest van het kipgehakt-mengsel. Druk alles goed aan in de vorm.

Bakken.

Dek nu het cakeblik af met aluminimumfolie en schuif het kipgehaktbrood met groente en ei in het midden van de oven voor 25 minuten.

Haal na 25 minuten het aluminimumfolie van het kipgehaktbrood af en schuif hem hierna voor nog 20 minuten in de oven.

Als hij na 20 minuten klaar is, haal hem dan uit de oven en leg er dan een schaal of snijplank bovenop. Houd de vorm en de schaal of snijplank vast en keer alles in zijn geheel om. haal nu de vorm van het kipgehaktbrood af.

Snijd er mooie plakken van en serveer het op een mooi bordje met bijvoorbeeld een groene salade.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie